Nyskaping

Anniken Fægri Damm-Larsen, direktør for Innovasjon Norge i Buskerud, Vestfold og Telemark.

Innovasjon Norge etablerer nytt felleskontor

Samler kontorene i Buskerud, Vestfold og Telemark under én felles ledelse fra 1. juni.

Publisert Sist oppdatert

Leder for det nye kontoret blir Anniken Fægri Damm-Larsen, skriver Innovasjon Norge i en pressemelding.

Damm-Larsen har ledet kontoret i Telemark siden 2014. Buskerud og Vestfold har tidligere vært samme administrative enhet, med Tore Øystein Strømsodd som leder. Han blir nå spesialrådgiver og business controller i Innovasjon Norges avdeling for kundeoperasjoner.

Innovasjon Norges kontorer i de tre fylkene skal fortsatt ligge i Drammen, Horten, og Skien. Det nye regionkontoret har ikke fått endelig navn.

– Når vi nå slår sammen de tre kontorene styrker vi Innovasjon Norges lokale arbeid, sier Per Niederbach, divisjonsdirektør for Regioner og finansiering i Innovasjon Norge. Han mener de samler spisskompetansen og ressursene som gjør at de kan bidra enda mer til å utvikle bedriftene lokalt. Samtidig kan de tilpasse seg de endringene som nå kommer som et resultat av regionreformen.

– De tre fylkene Buskerud, Vestfold og Telemark har alle et variert næringsliv, men de har likevel så mye til felles at det er hensiktsmessig å se området under ett. De tre kontorene har allerede i mange år hatt et tett samarbeid på mange områder. Ved å gjøre denne endringen får vi enda mer næringsutvikling for pengene, og det er alltid et mål for oss, sier han.

Satser på regionale fortrinn

– Ved å samle kontorene og de ansatte har jeg stor tro på at vi sørger for at Innovasjon Norge er relevant for det næringslivet regionen vår har i dag. Men ikke minst gjør det oss bedre rustet til å bistå det næringslivet vi mener regionen bør ha ambisjoner om å tiltrekke seg også i fremtiden, sier Anniken Fægri Damm-Larsen.

Hun mener Innovasjon Norge nå vil ha større mulighet til å spisse kompetansen vår, noe hun tror vil hjelpe dem i å bli faglig sterkere slik at de enda bedre kan bistå sine kunder og eiere.

– Vi skal heie på bredden av områdets næringsliv, samtidig som vi helt klart må ha oppmerksomheten der vi som region har komparative fortrinn, sier hun.

Sammen med de 27 medarbeiderne skal den nye kontorledelsen videreutvikle arbeidet med næringsutvikling i regionen.

– Regionen vår fortjener at vi har store ambisjoner og legger lista høyt sammen med dem og på deres vegne! sier Anniken Fægri Damm-Larsen.

Powered by Labrador CMS