Nyskaping

Tidligere toppidrettsutøver Carolina Klüft forteller at det er mange likheter mellom gründerlivet og idrettslivet.

– Likheter mellom toppidrett og entreprenørskap

Tidligere tikjemper og lengdehopper, Carolina Klüft, ser klare fellestrekk.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med entreprenör sier Klüft at hun trengte et system for å kanalisere prispengene da hun fikk suksess som toppidrettsutøver som 19-åring. Der og da startet hennes karriere som entreprenør.

På veien har hun fått god hjelp av familie og mentorer til å lykkes som gründer. I dag jobber hun som foreleser, programleder, kommentator og som inspirator for unge mennesker som trenger mer fysisk aktivitet.

Hun forteller at hun både har styrker og svakheter som gründer:

– Jeg er kreativ, ambisiøs og flink til å sette sammen ulike deler til en helhet – for eksempel en forelesning. Jeg har en stabil grunn i meg selv. Men jeg er ikke god på administrasjon, å holde orden eller på avtaler, så det gjør at jeg har et stort behov for å ha dyktige mennesker rundt meg, sier hun til magasinet.

Mest effektiv på formiddagen

Caroline Klüft forteller at hun er mest effektiv på formiddagen, og at hun heller står opp tidlig, fremfor å sitte utover kvelden for å jobbe.

– Som toppidrettsutøvere lærer man seg disiplin, planlegging og prioritering. Dette har jeg hatt bruk for, for eksempel når jeg skal koble av, sier hun.

Klüft har aldri hatt en vanlig jobb, og forteller at det ville vært vanskelig å bytte til en A4-jobb nå, etter å ha fått smak på entreprenørlivet.

– Entreprenørlivet ligner idrettslivet, som jeg jo har levd med hele livet. Det er både disiplin og eget ansvar, og jeg liker den kombinasjonen, sier hun til entreprenör.

Powered by Labrador CMS