Nyskaping

Nettverk gir mer forskningssamarbeid

Et stort flertall av norske forskere som deltar i nettverk, er veldig fornøyde med deltakelsen. 8 av 10 vil klart anbefale andre å delta.

Publisert Sist oppdatert

Det viser en undersøkelse blant deltakere i det europeiske forsknings- og teknologinettverket COST. Nettverkene kan omfatte alle typer temaer og alle fagområder.

90 prosent av dem som svarte på undersøkelsen sier at samarbeidet i nettverket fungerte godt eller meget godt. Om lag to av tre deltagere sier det er meget sannsynlig at de vil delta i et nytt COST-nettverk. 107 svarte på spørsmålene, skriver Norsk Forskningsråd i en pressemelding.

– Det er veldig interessant å se at deltagelsen i et internasjonalt forskernettverk som COST fører til mer internasjonalt samarbeid. Tre av fire svarer at deltagelsen i nettverket har ført til mer internasjonalt samarbeid for dem selv, sier Forskningsrådets COST-kontakt Trude Dypvik.

Halvparten sier at de enten deltar sammen med andre deltakere i nettverket i et prosjekt finansiert av EUs rammeprogram Horisont 2020, er med på en søknad til Horisont 2020 eller planlegger en slik søknad sammen med andre deltakere i nettverket. Enda flere svarer de deltar i eller planlegger annet internasjonalt forskningssamarbeid ikke knyttet til Horisont 2020, med deltakere fra nettverket.

– Deltakelse i COST er åpenbart viktig for å få til mer internasjonalt samarbeid og for å øke den norske deltakelsen i EUs rammeprogram, oppsummerer Dypvik.

76 prosent svarer at deres deltakelse har ført til økt internasjonalt samarbeid for egen del, at det internasjonale nettverket er blitt større - og i tillegg faktisk at deltakelse i COST har gjort ens eget nasjonale nettverk større.

25 nye COST-nettverk ble innvilget i november etter søknadsfrist i mai 2016. De nye nettverkene hadde sine første møter i mars-april i Brussel og er altså i gang.

Powered by Labrador CMS