Nyskaping

Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal tar med seg utenlandssuksessene i nytt selskap.

Schibsted splittes opp

Ryssdal tar med seg selskapene utenfor Norden, mens Skogen Lund får avisene og Finn.no.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Schibsted har i dag startet arbeidet med å dele selskapet i to.

Den internasjonale delen med vil få om lag 2832 ansatte og bli ledet av dagens Schibsted-sjef Rolv Erik Ryssdal, mens den nordiske delen får om lag 5238 ansatte og skal ledes av NHO-sjef og tidligere Schibsted og Telenor-direktør Kristin Skogen Lund.

Det går frem av en børsmelding fra selskapet tirsdag morgen.

Det nye selskapet blir foreløpig omtalt som MGI og skal etter planen børnoteres, men Schibsted vil beholde en majoritet av aksjene.

De to selskapene er også på papiret like lønnsomme. Mens Nye Schibsted ASA ville hatt en omsetning på 12,7 milliarder kroner og et overskudd på 2,5 milliarder – som er 20 prosent, skulle MGI hatt en omsetning på 4,8 milliarder og 1 milliard i overskudd – også det rundt 20 prosent.

Bakgrunnen for å spinne ut en internasjonal del ligger i Schibsteds utvikling de siste tiårene. Fra å være et aviskonsern har selskapet endret seg til å bli et selskap som tjener penger på data – og størsteparten av inntektene fra digitale rubrikkannonser – nettsider som norske Finn.no og kloner av denne i andre land, blant annet Leboncoin som er markedsleder i Frankrike.

– Selskapet vil fortsette å styrke seg innen biler, eiendom og jobber, sier Ryssdal i en kommentar.

Videre sier han at det har vært en viktig del av jobben som toppsjef i Schibsted å bygge opp en internasjonal satsing på rubrikk.

Powered by Labrador CMS