Nyskaping

I nesten 50 år har Statoil vært navnet på Norges største oljeselskap. Nå skal selskapet ha nytt navn.

Statoil vil bli til Equinor

«Olje» skal ut av selskapsnavnet.

Publisert Sist oppdatert

– Verden er i endring, og det er Statoil også, sier Statoils styreleder Jon Erik Reinhardsen.

I en pressemelding melder Statoil at styret foreslår å endre selskapets navn til Equinor.

Ordet «olje» skal dermed ikke lenger være inkludert i oljeselskapets navn. I pressemeldingen skriver Statoil at navneendringen skal speile selskapets utvikling som et «bredt energiselskap».

– Den største omleggingen av energisystemene i moderne tid er i gang, og vi vil være en pådriver for denne utviklingen. Vår strategi ligger fast, og navnet Equinor reflekterer endringer som allerede er igangsatt, sier Reinhardsen.

Støtte fra regjeringen

Den norske regjeringen vil stemme for endringen, opplyser oljeminister Terje Søviknes (Frp) til NTB.

– Regjeringen gir sin fulle støtte til Statoil-styrets forslag om å skifte navn fra Statoil til Equinor, og vil stemme for forslaget på Statoils generalforsamling. Beslutningen reflekterer at Statoil er i ferd med å utvikle seg til et bredt energiselskap, i tråd med den globale utviklingen i energisektoren, sier han.

Fortsatt norsk

Navnet Equinor kombinerer «equi», utgangspunktet for ord som «equal», «equality» og «equilibrium» – likhet, likeverd, likevekt og balanse, og «nor» som signaliserer et selskap som er stolt av sin norske opprinnelse, og ønsker å bruke dette aktivt i sin posisjonering, skriver Statoil i en pressemelding.

– Norsk sokkel vil forbli ryggraden i selskapet, og vi vil bruke vår norske opprinnelse i posisjoneringen når vi fortsetter å vokse internasjonalt innen både olje, gass og fornybar energi, sier administrerende direktør Eldar Sætre.

Navneforslaget vil tas opp på Statoils generalforsamling 15. mai.

Powered by Labrador CMS