Har man rutiner, sparer man tid og energi fordi man slipper å ta stilling til en del ting.

Rutiner kan bli brikker i mesterverk

Publisert: 24. juni 2013 kl 09.42
Oppdatert: 7. mars 2014 kl 09.17

Livene til en del kjente, kreative mennesker er ikke så spennende og uforutsigbare som man kanskje skulle tro. De lever tvert imot svært forutsigbare liv. De liker rutiner og synes det gir dem kreativ frihet. Det skriver chef.se som har plukket fram boken Daily Rituals: how artists work av Mason Currey.

Har man rutiner, slipper man å ta stilling til en del ting i hverdagen, konstaterer det svenske magasinet. Det sparer tid og energi. Tid man kan bruke til store, viktige beslutninger.

Tidligere statminister i Storbritannia Margareth Thatcher skal eksempelvis ha sovet bare fire timer hver natt. Yvonne Sörensen Björud, sjef for Berns i Stockholm, har uttalt til Chef at hun kun kjøper klær i blått og svart. Forfatteren Charles Dickens skal ha jobbet mellom klokken ni om morgen og to om ettermiddagen. Etterpå ventet en promenade på tre timer. Thatcher skal ha sovet bare fire timer hver natt. Komponist Igor Stravinsky skal på sin side ha hatt en vane de færreste har noe å ønske om å kopiere: Han stod på hodet når han fikk skrivekrampe.

Saken fortsetter under annonsen