I Oslo kan en vanlig lønnet sykepleier kjøpe 1,3 prosent av boligene, ned fra 3 prosent i fjor, viser sykepleierindeksen fra Eiendom Norge. Det skriver Aftenposten. På bildet er boliger på Grünerløkka, Grønland, Tøyen og Ekebergåsen sett fra Gamle Aker kirke i Oslo. 

Foto
Håkon Mosvold Larsen / NTB
 
 

 

Sykepleiere kan kjøpe 1,3 prosent av boligene i Oslo

Publisert: 18. august 2021 kl 08.21
Oppdatert: 18. august 2021 kl 08.21

– Jeg kommer ikke inn på boligmarkedet. Det er ikke mulig. Nå kaster jeg penger ut av vinduet, sier sykepleier Daniel Hunstad Singh til Aftenposten.

Han leier en leilighet med en venn på St. Hanshaugen i Oslo, og betaler 8.000 kroner i måneden i leie. Singh sier til avisa at han har jobbet som sykepleier i fire år, og sparer mellom 5.000-10.000 kroner i måneden til bolig.

– Jeg synes boligmarkedet ligger nede med brukket rygg. Spesielt for oss som ikke har kommet inn og ikke har sjanse. De andre sitter på en gullgruve. Det er ganske håpløst, sier Singh.

Administrerende direktør Henning Lauridsen i Eiendom Norge sier til Aftenposten at han tror sykepleierindeksen vil stabilisere seg på dette nivået framover, fordi høyere renter gir moderat prisutvikling, samtidig som lånekostnadene blir høyere. Antall boliger som legges ut for salg, vil avgjøre, mener han.

I Bærum får en sykepleier kjøpt enda færre av boligene, ifølge indeksen. Her er andelen på 1,1 prosent, ned fra 2,6 prosent i fjor. Det er mye lettere å komme inn på markedet i landets andre storbyer.

I Trondheim, Bergen og Stavanger har sykepleiere råd til å kjøpe henholdsvis 22,8 prosent, 25,8 prosent og 29,4 prosent av boligene. I Kristiansand er andelen 47,8 prosent.

Saken fortsetter under annonsen