Mimir Kristjánsson holder apell.

Berit Roald / NTB

Civita-video advarer mot Rødt: Udemokratisk og autoritære trekk

Publisert: 9. august 2021 kl 07.34
Oppdatert: 9. august 2021 kl 07.34

– De ønsker en revolusjon i et av verdens mest solide demokratier. Det må vi ta på alvor, sier Civita-leder Kristin Clemet til Klassekampen.

I en informasjonsvideo trekker Civita paralleller mellom Rødt og det autoritære regimet til Viktor Orbán i Ungarn. Clemet framholder at det Rødt og Orbán har til felles, er manglende respekt for det liberale demokratiet og et pluralistisk samfunn.

– Det går en klar grense mellom de politiske partiene som er en del av det liberale demokratiet, og de som ikke er det. På Stortinget i Norge i dag er det bare Rødt som står på feil side av denne grensa, sier hun.

Rødts førstekandidat Mimir Kristjansson i Rogaland mener Civita-videoen og utspillet til Clemet viser at panikken er i ferd med å bre seg på deler av høyresiden nå som Rødt ligger an til å komme over sperregrensa.

– Det er for så vidt ikke overraskende at dette kommer fra Civita nå, det er tankesmia til milliardærene i Norge, og nå er de redde for at Rødt skal få mer makt og innflytelse i norsk politikk, sier Kristjánsson.

Han stempler påstandene til Clemet om at Rødt en trussel mot demokratiet som «helt frikoblet fra virkeligheten».

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no