Sør-Rogaland tingrett ble opprettet i april i år da Dalane tingrett, Jæren tingrett og Stavanger tingrett ble slått sammen. Bildet viser rettsstedet i Sandnes. Det er også rettssteder i Egersund og Stavanger. 

Foto
Jan Kåre Ness / NTB
 
 

 

Domstoladministrasjonen

Omgjøring av reform vil koste 75 millioner kroner

Publisert: 30. september 2021 kl 08.44
Oppdatert: 30. september 2021 kl 08.44

Det rødgrønne flertallet etter stortingsvalget har lovet å reversere domstolsreformen, der blant annet 60 tingretter er slått sammen til 23. Antall rettssteder er beholdt.

Ifølge DA-direktør Sven Marius Urke en omgjøring koste 75 millioner kroner, gi økte årlige utgifter på 37 millioner kroner og ta åtte måneder med omfattende merarbeid for domstolene, skriver Klassekampen. Direktøren opplyser dette i et brev til DAs styre, og han advarer mot å gjøre det som de rødgrønne partiene har lovet.

Jenny Klinge, justispolitisk talsperson i Sp, liker ikke disse advarslene.

– Vi har i det hele tatt trukket i tvil utregningene til DA om merkostnader. Jeg finner ingen grunn til å stole på utregningene fra DA her, sier hun til Klassekampen.

DA mener en omgjøring av reformen i realiteten er en ny reform – og minner om at ingen rettssteder har stengt.

– Det er full aktivitet på alle eksisterende rettssteder, og den aktiviteten vil fortsette såfremt Stortinget ikke bestemmer noe annet, opplyser DA-direktør Urke.

Saken fortsetter under annonsen