Samfunn

Havvindmøller driftet av Ørsted.

Ørsted vil satse i norske farvann

Onsdag ble det klart at Ørsted inngår partnerskap med Fred Olsen Renewables og Hafslund i enda et konsortium.

Publisert Sist oppdatert

Det er kjent at Equinor er interessert i å by på arealer for utbygging av havvind. Videre har Norsewind bestående av blant annet Norges Gruppen og det tyske energiselskapet EnBW meldt interesse.

Nå kaster også den danske fornybargiganten Ørsted seg inn i kampen.

Ifølge en melding vil Ørsted, Hafslund Eco og Fred. Olsen Renewables være likeverdige partnere i konsortiet som vil søke om lisenser i begge områdene som er åpnet av norske myndigheter, Utsira Nord og Sørlige Nordsjø II.

Den kommende tildelingsrunden forventes å bestå av opptil 4,5 GW i de to områdene, og det tekniske potensialet er mye høyere.

– Vi er veldig glade for å komme inn på det norske havvindmarkedet med Fred. Olsen Renewables og Hafslund Eco, deres brede erfaring innen fornybar energi, kraftmarkedet, infrastruktur og verdikjeden offshore gjør dem til perfekte partnere for oss. Konsortiet har en meget sterk posisjon for å konkurrere om både bunnfast og flytende havvind i områdene som forventes å bli åpnet av den norske regjeringen, sier leder for Region Continental Europe Rasmus Errboe i Ørsted.

Powered by Labrador CMS