Samfunnsstyring

Enten man ser på KI som flopp, frelse eller fandens verk, er det en tendens til å overfokusere på automatisering, der KI helt overtar oppgaver fra oss mennesker. Like viktig som den rene automatiseringen er KI som kollega, framhever Camilla Tepfers.

Synspunkt | Camilla Tepfers: Kunstig intelligens – flopp, frelse eller fandens verk?

Mange har sterke meninger om kunstig intelligens. Dette er hvorfor du ikke skal høre på de mest bastante, skriver Camilla Tepfers.

Publisert Sist oppdatert

SYNSPUNKT. ­9. mai fremmet Torgeir Knag Fylkesnes og Marian Hussein et representantforslag til Stortinget. Forslaget var umiddelbart å stoppe offentlig sektors bruk av kommersielle verktøy som benytter kunstig intelligens (KI). De ønsker at moratoriet skal vare helt til et regelverk for utvikling og bruk av KI er på plass.

Fylkesnes og Hussein føyer seg inn i rekken av europeiske politikere som primært anser KI som fandens verk, noe som vi må stoppe, eller i hvert fall bremse etter beste evne.

KI brøt lydmuren med et brak, da ChatGPT ble lansert i november fjor. Siden den gangen har debatten gått høyt, både blant lekfolk og fageksperter. Grovt kan vi dele debattantene inn i tre grupper.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS