Samfunn

Jussprofessor Hans Petter Graver vil bli rektor på UiO.

Hans Petter Graver vil bli UiO-rektor

Jussprofessor Hans Petter Graver liker ikke utviklingen i verden det siste året og vil gjøre noe med det.

Publisert Sist oppdatert

Til Universitas som første omtalte Gravers kandidatur til å bli rektor ved landets nest største universitet, sier han at det som har motivert ham til å endelig kaste seg inn i valgkampen, er oppfatningen om at vitenskapens verdier som sannhet og rasjonalitet er under press.

– Og da er det enda viktigere at universitetet er oppdatert, aktuelt og tar initiativet i samfunnsutviklingen, sier han til Universitas.

Professoren som var en av søkerne til jobben som høyesterettsjustitarius i 2016, ledet i 2002 Graver-utvalget som ledet til de etiske retningslinjene for oljefondet og ble valgt inn i Det Norske Videnskab-Akademi i 2013. I 2015 ledet Graver utvalget som konkluderte med at Statens Vegvesen ikke hadde en kultur for åpenhet da ledelsen holdt flere ulykkesrapporter skjult.

Vil styrke meritteringen av undervisning

Graver sier videre til Universitas at han vil jobbe for å gjøre undervisning mer meritterende og at det kanskje vil være interessant å gå tilbake til utdanningsløpene man hadde før kvalitetsreformen da studentene kunne sette sammen utdanning på tvers av disiplingrenser.

Fra før har kjemiprofessor Svein Stølen lansert sitt rektorkandidatur.

Powered by Labrador CMS