Samfunn

SSB-sjef Christine Meyer sitter også i det offentlige utvalget som har i oppgave å vurdere SSBs virksomhet.

Utvalgsmedlem reagerer på SSB-sjefens metode

Statistikklovutvalget har i oppgave å vurdere Statistisk sentralbyrås virksomhet. Utvalgsmedlem Liv Sannes reagerer på SSB-sjefens hastverk med å omorganisere.

Publisert Sist oppdatert

15. desember skal utvalget, som er nedsatt av Finansdepartementet, levere sin rapport om hvordan SSB bør se ut i fremtiden, skriver Klassekampen. Men før utvalget har kommet til en konklusjon har SSB-sjef Christine Meyer, som også sitter i utvalget, informert rundt 25 ansatte i forskningsavdelingen om at de skal overføres til statistikkavdelingen.

– Meyer har grepet inn med en hastegjennomføring av relativt store inngripende endringer for SSBs muligheter til å levere. Det er viktig at lovutvalget får sluttført arbeidet sitt før en vurderer eventuelle endringer av den karakter som nå er satt i gang. Generelt er det positivt at prosessen er sett i bero, sier Sannes, som er nestleder i samfunnspolitisk avdeling i LO, til avisen.

Meyer var tidligere denne uken i møte med finansminister Siv Jensen (Frp) som ønsket en orientering om endringene som gjøres i SSBs forskningsavdeling. Senere ble det klart at SSB utsetter endringene.

Sannes mener Meyers påbegynte omorganisering kan gjøre SSBs oppfølging av utvalgets anbefaling vanskelig.

Powered by Labrador CMS