Samfunn

Mange av flyktningene og migrantene som nå venter i den spanske havnebyen Algeciras, tilbringer nettene under en presenning på dekket til et spansk redningsfartøy.

1.500 flyktninger og migranter har druknet i Middelhavet i år

1.514 flyktninger og migranter har mistet livet i forsøk på å ta seg over Middelhavet til Europa i år, viser ferske tall fra IOM.

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Den internasjonale organisasjonen for migrasjon (IOM)har 57.571 flyktninger og migranter tatt sjøveien til Europa i år, og dette er under halvparten så mange som i samme periode i fjor da det ankom 112.375.

1.514 unge og gamle har hittil i år mistet livet i forlis i forsøk på å ta seg til Europa, mot 2.409 på samme tid i fjor. Andelen som omkommer er imidlertid høyere i år enn i fjor, ettersom antallet som forsøker å krysse Middelhavet er langt lavere.

De fleste som flykter over Middelhavet tar seg nå til Spania. Der ankom 22.858 i årets seks første måneder, mot drøyt 6.500 i samme periode i fjor. Det er en økning på hele 250 prosent.

I Italia har det ankommet 18.392 flyktninger og migranter sjøveien i år, og det er en nedgang på over 80 prosent fra samme periode i fjor. Landets samarbeid med den libyske kystvakten og libyske militsgrupper, som hindrer mennesker å legge ut på Middelhavet, er trolig årsak til dette.

15.970 flyktninger og migranter tok seg til Hellas, mens i underkant av 250 gikk i land på Malta og drøyt hundre på Kypros, viser IOMs tall.

Powered by Labrador CMS