Samfunn
Blant økonomer og filosofer
De fremste våpendragerne er det litt vanskeligere å få øye på. Men de er viktige.
Ser man på de mest sentrale rådgiverne, er det noen trekk som går igjen. De fleste er i slutten av 20-årene eller midten av 30-årene.
I Civita er de litt eldre, men så har også Civita holdt på lengre enn de andre.
De har nesten alltid lang utdannelse - gjerne innen idéhistorie eller økonomi - og noen ganger begge deler.
Ganske mange har bakgrunn fra journalistikken. Enkelte jurister, historikere og statsvitere kan man også møte på.
Civita - Akademikere og integritet
Hos Civita går tyngde og integritet igjen.
Bård Larsen er historiker i Civita. Han er forfatter av boken«Idealistene – om venstresidens reise i det autoritære». Han skriver mye om ideologi og politiske strømninger.
Mathilde Fasting fordypet seg ved NHH på 80-tallet i strategisk analyse og internasjonal økonomi. Etter noen år i Orkla tok hun doktorgrad i idéhistorie. Fasting har vært en tydelig stemme i debatter blant annet innen arbeidsliv.
Haakon Riekeles er samfunnsøkonom fra UiO med bachelorgrad fra Oxford og bakgrunn fra Finansdepartementet. Riekeles har vært nestleder i Unge Venstre. Han skrevet fagnotater som viser at en gjennomsnittlig barnefamilie hadde mer å rutte med for 20 år siden enn under dagens regjering. Han roser også Arbeiderpartiets migrasjonsutvalg.
Eirik Løkke fikk tidlig fart på Civitas arbeid i sosiale medier. Han er forfatter av boken Personvern etter Snowden. Han er utdannet innen historie og statsvitenskap.
Torstein Ulserød arbeider som jurist og rådgiver i Civita. Han er utdannet jurist (mastergrad) fra Universitetet i Oslo. Opptatt av spørsmål knyttet til rettsikkerhet, menneskerettigheter og forvaltningsrett.
Agenda - Journalister og urix-eksperter
Trygve Svensson begynte i jobben som leder for Agenda i sommer. Han har en doktorgrad fra universitetet i Bergen innen retorikk. Han har vært statssekretær i Nærings- og handelsdepartementet og rådgiver på Stortinget for Arbeiderpartiet.
Utenom lederen er det særlig Sylo Taraku som har hatt gjennomslag i mediene de siste årene. Taraku skriver mest om integrering og innvandring. Han er utdannet statsviter fra Universitetet i Bergen, og har tidligere jobbet blant annet som rådgiver i Den norske Helsingforskomitéen, generalsekretær i NOAS, underdirektør i UDI og generalsekretær i LIM (Likestilling, integrering og mangfold).
Før Taraku ble rådgiver i Agenda jobbet han med utredning av innvandrings- og integreringsspørsmål for Civita!
Kaia Storvik begynte som journalist i Dagsavisen i 2004 etter å hva jobbet i Vårt Land, Dagbladet og Dagens Næringsliv. Hun ble etter hvert ansvarlig redaktør i avisen. Storvik har sittet i Oslo bystyre for Rød valgallianse.
Thor Steinhovden har tidligere jobbet ved den amerikanske ambassaden i Oslo, og det norske konsulatet i San Francisco.Utdanning: mastergrad i komparativ politikk fra London School of Economics. Forfatter av boken Det amerikanske marerittet - hvordan USA ble et splittet land.
Manifest
Ved siden av Marsdal er det særlig Ida Søraunet Wangberg som er synlig i mediene. Hun er historiker og journalist med bakgrunn fra NRK og Klassekampen. Hun har skrevet pamflettene Avsporing – hvordan konkurranse svekker jernbanen,På anbud – konkurranseutsetting og kommersialisering av velferdstjenester for utsatte grupper og Stans velferdsprofitørene på 1-2-3.
Minotenk
Her er det lederen Linda Noor som tar seg av medieeksponeringen. Noor er sosialantropolog og har gitt ut boken «Radikalisering. Fenomen og forebygging».
Skaperkraft
Øyvind Haabrekke er KrF-politiker og har vært statssekretær i flere departement. I Skaperkraft har Haabrekke blant annet ansvar for tro og samfunn, samt oppfølging av tankesmiens skribenter og fagråd.
Human Rights Service
Hege Storhaug fikk i 2017 svært mye oppmerksomhet i mediene, men i 2018 har det vært mindre. Storhaug er utdannet journalist og har tidligere levert saker med et kritisk blikk på Islam for Dagbladet og TV2.