Samfunn

Møte i fellesnemnda for Viken fylkeskommune.

– Fellesnemnda må være sitt arbeidsgiveransvar bevisst

I dag skulle fellesnemnda for Viken fylkeskommune starte arbeidet med nytt våpenskjold. Nå må arbeidet settes på vent.

Publisert Sist oppdatert

Medlemmene i fellesnemnda for Viken fylkeskommune avholder møter i totalt usikkerhet i dag etter at det ble klart at det var flertall for å stoppe prosessen i fylkestinget.

I forkant av møtet kom tillitsvalgte og hovedvernombud med følgende fellesuttalelse:

«Organisasjonene er kjent med at det er lagt inn et forslag til fellesnemnda om å utsette Viken-prosessen frem til ny stortingsbehandling. Det er viktig at fellesnemnda er sitt arbeidsgiveransvar bevisst og ivaretar de ansatte i prosessen».

Tidligere denne uken påpekte KS-leder Gunn Marit Helgesen at ansettelsesprosesser, arbeid for å se på bygningsmasse, avtaler og kontrakter i organisasjonene og usikkerhet blant ansatte er resulatet av vinglingen.

– I tillegg har partiene slått seg sammen og begynt å nominere toppkandidater, uttalte hun til NTB.

Vanskelig med våpenskjold

På dagsorden for møtene i dag står blant annet å vedta en prosess med å få frem gode innspill til fylkesvåpen for Viken fylkeskommune.

Mens våpen og skjold tidligere måtte godkjennes av Kongen i statsråd, ble det fra i år åpnet for at kommuner og fylkeskommuner selv kan gjøre dette.

For å unngå klisjeer har regjeringen informert om at «våpen og flagg skal brukes i lang tid fremover, i motsetning til loger og andre kjennetegn som ofte fornyes med jevne mellomrom».

Foto Nye Agder fylke vedtok nytt våpenskjold i juni. Foto: Agder fylkeskommune

Det er ikke nødvendig for en kommune eller fylkeskommune å ha på plass nytt våpenskjold før en sammenslåing. Men saken kan fort blir betent siden slike skjold skal symbolisere identitet for både ansatte og innbyggere.

Så langt er det bare det nye Agderfylket som har vedtatt nytt skjold, en eik i gull på rød bakgrunn. Eiketreet er en forenklet utgave av treet i Vest-Agders nåværende skjold og med fargene fra Aust-Agders.

Etter planen, som nå trolig må settes på vent, skulle arbeidet med å lyse ut en konkurranse til publikum starte allerede nå i september.

Powered by Labrador CMS