Samfunn

NSOs leder Mats Johansen Beldo

For lite tid til veiledning i høyere utdanning

Publisert Sist oppdatert

I dag la NOKUT fram Underviserundersøkelsen 2017 som viser at undervisere i høyere utdanning er lite fornøyd med ressurser og tid til veiledning av studenter.

Dette samsvarer med undersøkelsen Studiebarometeret, som viser hva norske studenter mener. Norsk studentorganisasjon (NSO) mener dette er bekymringsfullt.

– Her er studentene og underviserne helt enige i at det er for dårlig veiledning for studenter. Dette går til syvende og sist ut over studiekvaliteten i norsk høyere utdanning, sier Mats Beldo leder i Norsk studentorganisasjon

Manglende studentveiledning

Undersøkelsen viser at universitetene og høgskolene tar for lite ansvar for manglende studentveiledning. Underviserne mener det prioriteres for lite ressurser til oppfølging og veiledning.

– Utdanningsinstitusjonene er nødt til å prioritere ressurser til oppfølging og veiledning av studenter. Et godt forslag fra oss er å innføre et program slik at alle studenter har tilgang på en mentor ved studiestart, sier Beldo

Underviserne mener også at studentene har for lave forkunnskaper når de går inn i høyere utdanning. NSO mener at løsningen på problemet ligger i videregående skole.

– Her må regjeringen ta ansvar for at videregående skole faktisk er studieforberende. Det stilles høye forventninger til forkunnskaper når man skal begynne på høyere utdanning. Et tiltak kan her være å styrke rådgivningstjenesten i skolen, avslutter Beldo.

Powered by Labrador CMS