Samfunn

Administrerende direktør i Norsk helsenett, Håkon Grimstad, mener absolutt ikke at de blir rike på andres bekostning

– Høy kvalitet på tjenestene

– Vi mener vi leverer tjenester med gjennomgående høy standard, sier direktør Håkon Grimstad.

Publisert Sist oppdatert

Administrerende direktør i Norsk helsenett, Håkon Grimstad, mener absolutt ikke at de skryter av sitt driftsresultat i årsmeldingen, slik tillitsvalgt Marc Gayorfar fra Folkehelseinstituttet antyder.

– Resultatet vårt i 2017 var på 6,3 millioner kroner. Dette utgjør 1 prosent av en omsetning på 621 millioner, og vi anser det som et lavt, men tross alt forsvarlig resultat, sier Grimstad til Dagens Perspektiv.

Ny prismodell

Videre forteller Grimstad at dersom man isolerer økonomien på Tjenestesenteret, så viser driften der et negativt resultat (underskudd) på 5,2 millioner kroner av en omsetning på 202,7 millioner.

Dette skyldes ifølge NHN-direktøren at man i 2017 hadde en midlertidig prismodell basert på tidligere budsjettall fra de virksomhetene som er omfattet av tjenestene, mens det altså viste seg at den totale omsetningen var høyere.

Både kvaliteten og sikkerheten rundt IKT-tjenestene til etatene har økt betydelig,

– Vi arbeider med å få på plass en egen tjenestekatalog og tjenestepriser, og dette skjer i tett samhandling med etatene. Målet er at tjenesteprising skal være på plass i løpet av høsten 2018. Tjenestekatalog og tjenestepriser er viktig for at vi skal ha felles prisforståelse, og det vil gi forutsigbarhet, både for kundene og for oss som leverandør, sier Håkon Grimstad, som mener de leverer gode tjenester til de ulike helseetatene.

– Vi mener for øvrig at vi leverer tjenester med gjennomgående høy standard. Både kvaliteten og sikkerheten rundt IKT-tjenestene til etatene har økt betydelig, noe som er vesentlig for at etatene skal kunne ivareta sine oppgaver på en sikker måte fremover.

– Vi har god dialog og godt samarbeid med alle virksomhetene, også Folkehelseinstituttet, og vi oppfatter at det er stor grad av enighet om situasjonen, sier Grimstad.

Powered by Labrador CMS