Samfunn

Statsminister Erna Solberg (H) skulle møte Indias statsminister Narendra Modi i Stockholm tirsdag ettermiddag. Hun møtte Modi også i fjor sommer under G20-toppmøtet i Hamburg, der hun ga en ball til Modi hvor organisasjonen Global Citizens mål står skrevet.

India og Sverige inngår samarbeid om nettsikkerhet

Indias statsminister Narendra Modi og Sveriges statsminister Stefan Löfven inngår samarbeid om nettsikkerhet og miljø.

Publisert Sist oppdatert

De to ble tirsdag enige om å etablere «en felles arbeidsgruppe for nettsikkerhet» og for å samarbeide for å utvikle nyskapende løsninger for miljøet.

I tillegg diskuterte de forsvar og sikkerhetssamarbeid, samt investeringer i ren energi, digitalisering og helse. På forsvarsfronten håper svenske Saab å få fullført en avtale om levering av nye jagerfly til det indiske luftforsvaret.

Møtet i Stockholm markerte første gang at en indisk statsminister har besøkt Sverige på 30 år. Löfven pekte på at Indias økonomi er i vekst og på landets viktighet i saker som klimaendringer og bærekraftig utvikling, og kunngjorde at Sverige setter av 50 millioner kroner som startskudd for et partnerskap for å utvikle miljøløsninger.

Modi ankom Stockholm mandag kveld, der han ble mottatt av kong Carl Gustaf. Etter møtet med Löfven tirsdag hadde Modi samtaler med statsministrene fra Danmark, Finland og Island, samt Norges statsminister Erna Solberg (H), før åpningen av et nordisk-indisk møte om økonomisk utviklingssamarbeid mellom Norden og India, modernisering av indiske havner og innovasjon.

Etter møtet med Solberg skrev Modi på Twitter :

– Hadde et strålende møte med statsminister Erna Solberg. Det er et enormt potensial for å styrke båndene til Norge, særlig på områder som innovasjon, handel og fornybar energi.

Senere tirsdag dro Modi til Storbritannia for å møte ledere fra Samveldet.

Powered by Labrador CMS