Elvestuen hyller Von der Leyens klimaambisjoner

Publisert: 17. juli 2019 kl 09.16
Oppdatert: 17. juli 2019 kl 09.16

Miljøminister Ola Elvestuen (V) sier at klimaambisjonene til EU-kommisjonens nye president Ursula von der Leyen vil bidra til tydelig lederskap i klimasaken.

– Vi støtter hennes arbeid for å forsterke EUs klimamålsettinger, sier Elvestuen til NTB.

Von der Leyen sa tidligere denne uken at hun vil kutte EUs utslipp med 55 prosent av 1990-nivået innen 2030. Målet er klimanøytralitet, noe som betyr at effekten av alle gjenværende utslipp nulles ut.

– I regjeringsplattformen går vi inn for at EU øker sin ambisjon til 55 prosent, noe Norge i så fall vil etterfølge. Von der Leyens mål vil være et betydelig bidrag og vil vise enda tydeligere internasjonalt lederskap i klimakampen, sier Elvestuen.

Med drøyt halvparten av de folkevalgte i ryggen ble tyske von der Leyen godkjent som ny president i EU-kommisjonen. Hun blir første kvinne i jobben.

De Grønne som mente hun ikke fremsatte forslag til klimapolitikk som var konkret nok, stemte mot henne.

– For oss viser dette betydningen av enigheten med EU om felles gjennomføring som Stortinget ga sin tilslutning til i vår. Vi vil jobbe aktivt for at EU skal øke sin ambisjon til 55 prosents kutt. Med valget av henne har vi en god mulighet, sier miljøministeren.

Saken fortsetter under annonsen

Finn ledige stillinger på lederjobb.no