Samfunn

Forbrukerminister Linda Hofstad Helleland flytter Forbrukertilsynet og opptil 50 arbeidsplasser ut av hovedstaden.

Forbrukertilsynet får flere oppgaver - flyttes ut av Oslo

Opptil 50 arbeidsplasser berøres.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen har besluttet å samle forbrukernes klagebehandlingstilbud hos Forbrukertilsynet, mens Forbrukerrådet skal rendyrkes som en interesseorganisasjon.

Samtidig flyttes Forbrukertilsynet og opptil 50 arbeidsplasser fra Oslo til Skien.

Endringene innebærer også at Sekretariatet for Markedsrådet og Forbrukerklageutvalget avvikles, og at oppgavene overføres til Forbrukertilsynet. Tilsynet overtar også Forbrukerrådets nåværende kontorer i Tromsø, Stavanger og Skien.

– Formålet med dette er å skape et bedre vern for norske forbrukere, sier forbrukerminister Linda Hofstad Helleland i en pressemelding fra regjeringen.

Flyttingen ut av hovedstaden gjennomføres på grunn av regjeringens uttalte ønske om å «legge til rette for vekst og utvikling i hele landet, og viktigheten av å sikre en mer balansert lokalisering av statlige arbeidsplasser.»

Endringene innebærer at rundt 40-50 stillinger flyttes ut av Oslo. Det er planlagt at omstillingsprosessen kan foregå innenfor en periode på inntil to år.

– Jeg forstår at disse endringene oppleves som dramatiske for de ansatte som blir berørt. Men som statsråd har jeg ansvaret for å bidra til en best mulig organisering av sektoren. Jeg vil legge til rette for en best mulig prosess overfor de ansatte. De vil bli godt ivaretatt i tråd med de reglene som gjelder for omstilling i staten, sier Helleland.

Powered by Labrador CMS