Foto

Terje Pedersen / NTB Scanpix

Ny politisk allianse krever omkamp om Ullevål

Publisert: 7. august 2019 kl 09.24
Oppdatert: 7. august 2019 kl 09.24

Ifølge avisen står det i uttalelsen at partiene kommer til å stemme nei til ny reguleringsplan for nye Gaustad sykehus når dette kommer til behandling i bystyret til høsten.

Målet er å presse Stortinget til å si nei til Gaustad som nytt sykehus på bekostning av Ullevål ved behandlingen av statsbudsjettet til høsten.

Uttalelsen fra alliansen som består av Rødt, SV, Senterpartiet, KrF, Folkeaksjonen Nei til Bompenger (FNB), Miljøpartiet De Grønne, Venstre, Frp og Helsepartiet, blir presentert i bystyret. Onsdag har de ni partiene innkalt til pressekonferanse, ifølge Aftenposten. Beredskapsminister Ingvill Smines Tybring-Gjedde (Frp) skal også delta.

Arbeiderpartiet og Høyre, som til sammen har 39 av de 59 plassene i Oslo bystyre, har ikke skrevet under på uttalelsen. Oslo Arbeiderparti begrunner dette med at de ikke er enige i alle punktene i oppropet, mens Høyre ønsker at Helse sør-øst fortetter med sykehusplanene som nå ligger på bordet.

I 2016 vedtok styret i Helse sør-øst å legge ned Ullevål sykehus og bygge et nytt, stort regionsykehus på Gaustad, samt lokalsykehus på Aker. Planene er godkjent av helseminister Bent Høie (H), men de har møtt kraftig kritikk.

Saken fortsetter under annonsen