Samfunn

Konsernsjef i Equinor, Eldar Sætre, var fornøyd med resultatet for 2018. Nå kjøper han AI og fornybart.

Equinor satser på kunstig intelligens

Kjøper seg inn i AI-selskap.

Publisert Sist oppdatert

Samtidig med nyheten om at Equinor vil forsøke å gjøre oljeproduksjonen på norsk sokkel renere, kommer nyheten om at selskaper kjøper seg inn i samme selskap som Bill Gates.

KoBold Metals regnes som et av de ledende selskapene innen bruken av AI og maskinlæring i jakten på råvarer. Når Equinor nå satser på dette selskapet, som blant andre Bill Gates Energy Ventrues Fund og Andreesen Horowitz har investert i, er det for å finne mer olje og gass.

Som navnet indikerer ble KoBold Metals opprinnelig opprettet for å finne kobolt - et av de viktigste metallene i den sterkt økende mengden elektriske batterier og som Den demokratiske republikken Kongo har 60 prosent av global produksjon av. Men det er kort vei fra gruvedrift til oljeboring. En av lederne i KoBold Metals, Jeff Jurinak, har bakgrunn fra oljeleting i ConocoPhillips. Andre ledendede personer i selskapet har bakgrunn fra doktorgradprogrammet innen fysikk ved Harvard og McKinsey.

Ifølge Financial Times har Equinor kjøpt rett under 10 prosent av selskapets aksjer.

I en kommentar til avisen sier senior visepresident for leting i Equinor Lisa Rebora at et partnerskap med KoBolt Metal er ventet å gi verdifull innsikt og nye teknikker for oljeletingen.

Kjøper fornybart

Rett før jul kjøpte Equinor 5,2 prosent av aksjene i Scatec Solar, et selskap som anses som det «mest bærekraftige» på Oslo Børs. Totalt eier Equinor nå 15,2 prosent av Scatec Solar.

Powered by Labrador CMS