FrP-leder Siv Jensen og Sylvi Listhaug under budsjettforhandlinger med regjeringspartiene på Statsministerens kontor.

Foto

 Terje Bendiksby / NTB

Jensen før nytt forhandlingsmøte: – Spent på om regjeringen har vist vilje til å bevege seg

Publisert: 26. november 2020 kl 10.31
Oppdatert: 26. november 2020 kl 10.31

– Vi hadde litt bevegelse i går, så nå er vi spent på om regjeringen har vist vilje til å bevege seg når vi kommer inn, sa Frp-leder Siv Jensen til pressen da hun ankom Statsministerens kontor like før klokken 10 torsdag.

Der møter hun partilederne Erna Solberg (H), Kjell Ingolf Ropstad (KrF) og Guri Melby (V) for en ny runde med statsbudsjettforhandlinger.

– Det er alvor nå

Jensen sier at de viktigste sakene for Frp i forhandlingene er penger til pensjonistene, asyl- og innvandringspolitikk, grensehandelsavgifter og samferdsel.

– Det er altfor tidlig å si om vi blir enige. Det er fortsatt stor avstand mellom oss, og for oss koker det hele ned til to ting: Politisk gjennomslag og nok penger, sier Jensen.

– Det er alvor nå, og det er regjeringen som kan bidra til å løse denne floken. Frp har vært konstruktive hele veien, men kravene våre er ikke til å ta feil av, sier partilederen.

Mer konstruktiv

Saken fortsetter under annonsen

Etter et møte onsdag snakket Jensen om at prosessen var mer konstruktiv, men at det fortsatt var mye som gjensto.

Forhandlingene på Stortinget ble innledet 9. november, og en ukes tid senere ble partene enige om en krisepakke for koronarammede bedrifter og kommuner på 22,1 milliarder kroner.

Samtalene ble flyttet opp fra finanspolitikerne til partilederne sist helg.

Innstillingen fra Stortingets finanskomité avgis fredag. Hvis partene ikke kommer fram til en avtale før det, vil forhandlingene trolig rulle videre gjennom helgen, fram mot finansdebatten 3. desember. En eventuell avtale kan da legges fram i salen før debatten.