Halvparten av nordmenn planlegger utenlandsferie i år også. 

Halvparten av nordmenn planlegger utenlandsferie i år også. 

Foto

Berit Roald / NTB

Det blir ferie på de aller fleste i år også

Publisert: 5. juni 2023 kl 10.06
Oppdatert: 5. juni 2023 kl 10.06

­Virke sin ferske ReisePULS finner at 1 av 4 vil bruke mindre penger på ferie i år sammenlignet med fjoråret.

Totalt 3 av 4 (76 prosent) nordmenn planlegger å ha sommerferie i 2023. Dette er en marginal endring fra fjorårets undersøkelse i mai 2022 (79 prosent), viser undersøkelsen.

Over halvparten planlegger utenlandsferie.

Blant de som planlegger for sommerferie sier 7 av 10 at de vil tilbringe den i Norge. 54 prosent av de som planlegger sommerferie oppgir at de har planer om å tilbringe hele eller deler av sommerferien i utlandet, skriver Virke i en pressemlding.  

Populære reisemål i utlandet er Spania, Sverige, Danmark, Hellas og Italia. Også i år velger vi kjente og kjære reisemål når vi reiser til utlandet.   

Undersøkelsen har også kartlagt hvilke forhold nordmenn mener vil styre deres valg av destinasjon og reise i 2023. Nesten 7 av 10 sier at egen privat økonomi blir styrende for valget av reisemål i år.  

I tillegg oppgir 1 av 4 at de planlegger å bruke mindre penger på ferie i år enn i fjor. Dette gjelder spesielt de med husholdningsinntekt under 600.000 i tillegg til de som er enslige.     

Saken fortsetter under annonsen

− Strammere økonomi og en svak norsk krone betyr at ferien blir dyrere og mange velger pakkereise i år, da vet du hva du betaler for og du er ekstra godt sikret mot uforutsette utgifter, sier direktør for Virke reiseliv Audun Pettersen i pressemeldingen. 

For de som leter etter en budsjettvennlig utenlandsferie finnes det flere muligheter. Land som Tyrkia, Bulgaria, Albania, Hellas og Spania har fortsatt betydelig lavere prisnivå enn Norge på både hotell, mat og transport, heter det.