Samfunnsstyring

­Ekspertutvalget for allmennlegetjenesten vil fjerne fastlegenes tillegg for e-konsultasjoner med pasientene på kveldstid. Bruken har eksplodert siden tillegget ble innført under pandemien. Illustrasjonsfoto: iStock

Fastlegenes bruk av e-konsultasjoner har eksplodert

I dag er over hver femte konsultasjon fastlegen har med pasientene elektronisk. Omfanget har eksplodert, særlig etter at det ble innført et omstridt kveldstillegg.

Publisert Sist oppdatert

Treffer du ikke fastlegen din fysisk? Det er altså ikke så rart. Fastlegenes bruk av digitale pasientmøter har gått i taket siden 2020.

Elektroniske konsultasjoner er det ikke-fysiske møtet ditt med fastlegen, gjennom for eksempel videokonsultasjon eller chat. Før pandemien – i 2019 – var andelen e-konsultasjoner 3 prosent. I 2020 og 2021, altså selve pandemiårene, steg andelen til 25 prosent. I 2022 var den 27 prosent, mens den i første halvår i år har falt til 22 prosent, opplyser Helsedirektoratet.

Ny økonomisk gulrot i 2020

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS