Samfunnsstyring

Finansforbundets leder Vigdis Mathisen etterlyser en særskilt lovgivning for behandling av personopplysninger i arbeidslivet, særlig nå hvor kunstig intelligens og annen ny teknologi utvikler seg i ekspressfart. Foto: Finansforbundet

Foreslår egen lov for behandling av personopplysninger i arbeidslivet

Finansforbundet etterlyser særskilt lovgivning for behandling av personopplysninger i arbeidslivet. – Behovet for gjennomgang og evaluering av personvernet er stort. Og det haster, mener forbundsleder Vigdis Mathisen.

Publisert Sist oppdatert

Støre-regjeringen jobber for tiden med en ny nasjonal digitaliseringsstrategi. Den forrige ble vedtatt i 2016. Siden det har den digitale utviklingen skjedd i ekspressfart, særlig når det kommer til kunstig intelligens (KI). Med den følger også en rekke utfordringer.

Regjeringen oppfordret derfor til innspill, og responsen har vært solid. Én av organisasjonene som kom med omfattende forslag, er Finansforbundet – fagforeningen som organiserer rundt 34.000 arbeidstakere fra 300 foretak i finanssektoren.

Innspillene kan du finne her.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS