Samfunnsstyring

Samtiden-redaktør Magne Lerø sendte brev til kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery etter å ha fått avslag på søknaden om støtte.

Kulturrådet tar strupetak på Samtiden

– Da nærmere 50 prosent av inntekten forsvant seks uker før årsskiftet, tenkte vi det var kroken på døra for en 130 år gammel tidsskrifttradisjon, sier redaktør Magne Lerø.

Publisert Sist oppdatert

Medier og Ledelse eier Samtiden, og selskapet utgir også gir også ut Dagens Perspektiv.

Samtiden har de siste årene mottatt støtte over Kulturrådets ordning for «Kritikk og tidsskrifter». Støtten i 2022 var på 800.000 kroner. Nylig fikk Samtiden melding om at de ikke får støtte i 2023.Utvalgene i Kulturrådet gir ingen begrunnelse. De er suverene. Samtiden har anket, men anken ble avvist. En kan ikke anke på selve avgjørelsen, kun på saksbehandlingen.

– Da nærmere 50 prosent av inntekten forsvant seks uker før årsskiftet, tenkte vi det var kroken på døra for en 130 år gammel tidsskriftstradisjon. Nå har vi fått summet oss, kuttet noen kostnader og omdisponert noen ressurser. Samtiden er i vekst. Vi lar oss ikke knekke av Kulturrådet. Vi sier ikke opp noen ansatte, men skal levere det Samtiden som leserne er blitt vant med, sier redaktør Magne Lerø.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS