Samfunnsstyring

Jannicke Bruvik er pasient- og brukerombud i Vestland, kontor Bergen, samt nasjonalt koordinerende pasient- og brukerombud.

Pasientombudet: − Frykten for den alvorlige sykdommen er jo størst hos pasienten

Dårlig kommunikasjon og mangel på omsorg er de to største hindrene for et mer effektivt helsevesen − sett fra pasientenes ståsted.

Publisert Sist oppdatert

­

Omsorg i denne forbindelse handler ikke bare om omsorgstjenester for eldre og pleietrengende, det handler like mye om omsorg og informasjon rettet mot tusenvis av pasienter som opplever en tung tid og som føler seg både misforstått og oversett i møtet med en hektisk helsetjeneste som helst vil at alt skal gå så fort som mulig.

− Problemet med denne «farten», er at ting gjerne stopper opp istedenfor, fordi kommunikasjonen ikke henger med i svingene, sier Jannicke Bruvik. Hun er pasient- og brukerombud i Vestland og også nasjonalt koordinerende pasient- og brukerombud.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS