Samfunnsstyring

Helsemister Ingvild Kjerkol har mottatt flere offentlige utredninger om sitt politiske ansvarsområde det siste året. Her er det Sykehusutvalget, med utvalgsleder Jon Magnussen, som overleverer sin utredning i mars i år.

Varsler ny godkjenningsordning for private helseaktører

– Vi er bekymret for at fremveksten av særlig privatfinansierte tjenester kan føre til en sterk og uheldig konkurranse om fagfolk. Samarbeidet med private må skje på fellesskapets premisser.

Publisert Sist oppdatert

­

Vi må se på hvordan vi kan forhindre at privatfinansierte tilbud vokser på bekostning av det offentlige og på den måten utfordrer likeverdig tilgang til gode tjenester for alle. I tillegg må vi sørge for at fagfolkene fortsatt ønsker å jobbe i vår offentlige helsetjeneste.

Det sier helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol til Dagens Perspektiv. For regjeringen er det mangel på fagfolk som er det aller største utfordringen for norske helse- og omsorgstjenester, og et viktig grep blir å hindre lekkasje av fagfolk fra det offentlige til private aktører.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnenter gir tilgang til alle artikler og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS