Samfunnsstyring

Digitaliserings- og forvaltningsminister Karianne Oldernes Tung under muntlig spørretime i Stortinget.

Stat og styring | Digitale ambisjoner: Vil bygge landet på nytt

Det nyeste departementet i regjeringsapparatet får en god del nye ledere og nye organisasjoner. Og ambisjonene til den nye statsråden er det ingenting å utsette på.

Publisert Sist oppdatert

­

Dagens Perspektiv samarbeider med redaksjonen i Stat & Styring, og publiserer med jevne mellomrom aktuelle saker om politikk og forvaltning som også kan leses på statogstyring.no

Da han annonserte opprettelsen av det nye departementet Digitalisering- og forvaltningsdepartementet sa statsminister Jonas Gahr Støre at nyskapingen skjedde fordi staten måtte bli mer effektiv. Dette fulgte statsråd Karianne Tung opp da hun startet opp driften av det nye departementet ved nyttår, og hun tok langt større ord i bruk enn sjefen sin:

– Vi skal bygge landet på nytt med digitalisering som verktøy, sa statsråden i en pressemelding. – Digitaliseringen berører hele samfunnet og er først og fremst en mulighet til å gjøre livene våre enklere og bedre, finne svar på store samfunnsutfordringer og skape nye jobber. I tillegg vil det bli helt avgjørende for at vi skal lykkes med å fornye og forbedre offentlig sektor, utnytte ressursene best mulig og gi gode tjenester til folk i hele landet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS