Åslaug Haga, leder i Fornybar Norge.

Åslaug Haga: Utbyggingen av fornybar energi i Norge går i sneglefart

Fornybar Norge mener utbyggingen av fornybar energi i Norge går i sneglefart. En ny rapport lanserer en rekke tiltak for å få fortgang i sakene.

Publisert Sist oppdatert

Fornybar Norge-leder Åslaug Haga overrakte onsdag ettermiddag deres ferske rapport «Veikart for fornybarnæringen 2024 – på lag med mennesker og natur» til energiminister Terje Aasland (Ap).

I rapporten kommer organisasjonen med flere anbefalinger til hva norske myndigheter må gjøre for at Norge blir et nullutslippssamfunn innen 2050.

Blant annet mener de at kommunene og lokalsamfunnene må få mer økonomisk kompensasjon, at kapasiteten på strømnettet må økes, samt innføring av tidsfrister for konsesjonsbehandling.

– Hvis vi skal klare å nå målet om å kutte 90–95 prosent av klimagassutslippene våre innen 2050, og samtidig sikre eksisterende og ny industri, må Norges energisystem gjennom en formidabel omstilling, sier Haga.

Dette vil kreve en storstilt utbygging av fornybar energi, sier Haga, som mener det for tiden bygges knapt noe fornybar energi i Norge i det hele tatt.

– For hver krone vi i år investerer i fornybar kraftproduksjon, investerer vi 27 kroner i olje og gass. Det henger ikke på greip i en tid der vi er nødt til å få til kraftige utslippskutt for å begrense klimaendringene, sier hun.

Powered by Labrador CMS