Samferdselsminister Jon-Ivar Nygård holder Jernbanetalen om regjeringens hovedprioriteringer, for jernbanesektoren. Et mål ser nå ut til å bli innfridd: sammenslåing av Flytoget og Vy.

Da er det endelig avgjort: Vy og Flytoget slås sammen

Neste år blir Flytoget et datterselskap i Vy-konsernet, og fra 2028 samles togtrafikken. Da går Flytogets konsesjoner ut og strekningene som Flytoget i dag trafikkerer blir en del av det samlede rutetilbudet på Østlandet.

Det var budskapet fra samferdselsminister Jon-Ivar Nygård i formiddag.

– Målet vårt er å gi alle som reiser med tog på Østlandet et bedre tilbud, samtidig som staten får mer for hver krone vi bruker på jernbane. Å gjøre flytoget til et datterselskap av Vy vil bidra til dette. Vy skal ta med det aller beste fra Flytoget. Nå får vi ett slagkraftig statlig persontogselskap som jeg har store forventninger til, sier samferdselsminister Nygård.

Sammenslåingen vil ikke påvirke tilbudet til de reisende nå. Frem til alle togavgangene blir en del av det samlede kollektivsystemet på Østlandet i 2028, vil man kunne reise med Flytoget akkurat som i dag.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS