– Uansett hva slags tilskuddordning man hører til, så må det være en viss forutsigbarhet, mener generalsekretær i Kirkens Bymisjon Adelheid Firing Hvambsal.

Kirkens Bymisjon: Regjeringen gjør det ulevelig for ideelle og frivillige aktører

Regjeringen oppfordrer Kirkens Bymisjon og andre til å søke om penger til å hjelpe såkalt «aktive rusbrukere» gjennom en nyetablert ordning. Men: Vi skriver september, og pengene skal dekke tilbud i 2024. – Ulevelige rammevilkår, sier Kirkens Bymisjons generalsekretær.

Publisert Sist oppdatert

I mars i år fikk Kirkens Bymisjon vite at de ikke ville få videreført statsstøtte til sitt tilbud for de aller mest slitne rusmisbrukerne – som befinner seg i Oslo, men som i mange tilfeller hører hjemme i kommuner fra ulike deler i landet. Tilbudet måtte legges ned og 27 ansatte ble sagt opp. 

Etableringen av 24Sju skjedde i 2009 – etter et initiativ som daværende helseminister Bjarne Håkon Hansen tok overfor Kirkens Bymisjon. Målet var «bedre helse og økt sosial inkludering for de mest utsatte rusavhengige». 

Hvert døgn har opptil 100 mennesker mottatt ulik form hjelp fra 24Sju. Det kan dreie seg om medisinsk hjelp, samtale, overnatting, mat og hvile. 24Sju var en ideell virksomhet og en tung kompetanseenhet, som fikk sine driftsmidler direkte over statsbudsjettet. 

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS