– Når du får meninger som er på ytterpunktene, kan de oppleves vanskelige for oss som liker å være et sted på midten. Det er problematisk, mener kultur- og likestillingsminister Lubna Jaffery.

Kulturministeren vil at flere skal ytre seg i polarisert offentlighet

Kulturminister Lubna Jaffery (Ap) frykter at offentligheten er blitt mer polarisert bare to år etter Ytringsfrihetskommisjonens rapport.

Publisert

Nå snekrer regjeringen en plan for å få flere til å ytre seg, skriver Klassekampen.

– Vi vil nå kvittere ut arbeidet Ytringsfrihetskommisjonen la fram. Vi må sørge for at alle får lov til å være en del av den offentlige samtalen, uavhengig av hva man mener, sier kulturminister Lubna Jaffery (Ap) til Klassekampen.

Når Arendalsuka går av stabelen neste uke, lanserer kulturministeren arbeidet med en nasjonal strategi for en åpen og opplyst offentlig samtale.

Strategien vil presenteres i løpet av 2025 og blir et overordnet dokument Jaffery håper vil stå seg over tid.

Jaffery sier hun vil legge til rette for et velfungerende ytringsrom, en god ytringskultur og det hun kaller ytringsberedskap.

– De konforme og vanlige synspunktene er ofte velkomne i debatter. Når du får meninger som er på ytterpunktene, kan de oppleves vanskelige for oss som liker å være et sted på midten. Det er problematisk, mener kulturministeren.

Hun skryter av både skoleverket og de redaktørstyrte mediene, som hun mener gjør en utmerket jobb.

– Vi må finne gode måter å sørge for at unge mennesker tør å stå i debattene. Derfor er ytringsberedskapen viktig, altså at det er lett å finne sann informasjon, mener Jaffery.

Powered by Labrador CMS