Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) er ikke inhabil til å behandle saker tilknyttet dyrevernorganisasjonen Noah.
Landbruks- og matminister Geir Pollestad (Sp) er ikke inhabil til å behandle saker tilknyttet dyrevernorganisasjonen Noah.

Landbruksminister Geir Pollestad ikke inhabil i behandling av saker om Noah 

Han raste mot dyrevernorganisajonen Noah i en podkast, men Justisdepartementet har avgjort at landbruksminister Geier Pollestad (Sp) ikke er inhabil i saker som gjelder Noah.

Publisert

Det er lovavdelingen i Justisdepartementet som har konkludert med at Pollestad ikke er inhabil og dermed kan behandle saker der dyrevernorganisasjonen er involvert, melder NRK.

Kastet ut av statsbudsjettet

I 2023 bestemte daværende landbruksminister Sandra Borch (Sp) at Noah ikke lenger skulle få statsstøtte. Da Pollestad overtok ministerjobben, ba organisasjonen om at hans habilitet skulle bli vurdert i forbindelse med nye budsjettrunder. De skrev i et klagebrev i fjor høst at Pollestad gjentatte ganger har uttrykt «personlig engasjement for å svekke Noah».

En episode med podkasten «Stortingsgarasjen» er blant det juristene i Lovavdelingen har vurdert. I podkasten sier Pollestad blant annet at han ble «rasende, hoppende sint» da han så Terje Aasland (Ap) på et Noah-arrangement mot pelsdyr. Han medga også at han hadde det «litt vanskelig» med organisasjonen.

«En viss motvilje»

I sin vurdering slår lovavdelingen fast at landbruksministeren i podkasten kan oppfattes å ha en «viss motvilje mot organisasjonen». De mener likevel at det skal mye til før spesielt engasjement i en sak kan føre til at man blir inhabil, og at en viss personlig motvilje ikke er nok.

Pollestad sier selv til NRK at dette bekrefter den vurderingen han selv har gjort omkring egen habilitet. 

Powered by Labrador CMS