Statsminister Jonas Gahr Støre og finansminister Trygve Slagsvold Vedum mener regjeringens politikk gjør livet lettere for barnefamiliene. Men de som sitter nederst ved bordet, må fortsatt stå over måltider av økonomiske hensyn, ifølge Sifo.

Matpriskrisen rammer fattige: Regjeringen ser på økt støtte først i 2026

Når matutgiftene øker så kraftig som de har gjort, må sosialytelsene opp, mener Sifo. Men regjeringen vil vente til statsbudsjettet for 2026 med å se på saken.

Publisert

– Det er uforståelig at regjeringen ikke vil vurdere Sifos anbefalinger om økt sosialhjelp før i 2026, sier Rødt-leder Marie Sneve Martinussen til NTB.

Mens matutgiftene til eksempelfamilien – to voksne, en fem år gammel gutt og en elleve år gammel jente – økte med 33 prosent, tilsvarende 3700 kroner i måneden, fra juli 2021 til juli 2024, har de sosiale ytelsene sakket akterut.

Familien må ut med 44.000 kroner mer årlig enn for tre år siden for å ligge på et akseptabelt forbruksnivå, ifølge beregninger Sifo har gjort for NTB.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS