Perspektiver. Sjeføkonom i NHO Øystein Dørum frykter at regjeringen ikke vil ta de grepene som trengs for å dekke inn det kommende inntektsgapet som er varslet i Perspektivmeldingen fram mot 2060.

PERSPEKTIVMELDINGEN

NHOs Øystein Dørum: – Hvor harde i klypa våger de å være?

Flere i jobb og ny teknologi vil kunne tette det kommende gapet mellom offentlige utgifter og inntekter, men NHOs sjeføkonom Øystein Dørum er usikker på om regjeringen vil lykkes.

Publisert Sist oppdatert

– Perspektivmeldingen er en utfordringsbeskrivelse, og ikke en løsningsmelding. Som i alle tidligere perspektivmeldinger beskriver den et gap mellom fremtidige offentlige utgifter og inntekter. I tillegg beskriver den et gap mellom tilgang på og behov for arbeidskraft, sier sjeføkonom i NHO Øystein Dørum. 

Tre hovedutfordringer

Nylig var det Trygve Slagsvold Vedum sin tur til å presentere departementets analyser, og gi regjeringens svar på utfordringene.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS