– Jeg tror jeg er den i Norge som har laget mest økologisk mat, sier Bente Westergaard. Her med bestselgeren sin, Energisalat.

Ånder for sunn mat

Økologinestorens beste tips

I 50 år har Bente Westergaard levd av å servere folk økologisk mat – lengre enn noen andre i Norge. Her er hennes beste tips til en sunnere og mer økologisk meny. Og hva som må til for å få fart på omsetningen av økologisk mat her til lands.

Publisert Sist oppdatert

– Jeg tror jeg er den i Norge som har laget mest økologisk mat. Jeg begynte i 1973, forteller Bente Westergaard. 

Med unntak av en periode på 80-tallet, hvor det kom mange morsomme grønnsaker til Norge, som ikke fantes i økologisk versjon, har hun holdt økologi-fanen høyt i alle år.

– Jeg er veldig opptatt av at det skal være mest mulig økologisk, og tror steinhardt på at det er bedre for alle: for jorda, bonden, dyra, fuglene, insektene, forbruker – og stort sett også for smaken.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS