Finansminister Trygve Slagsvold Vedum klar til å presentere Perspektivmeldingen 2024 sist fredag.

PERSPEKTIVMELDINGEN

Rett medisin for Norge ifølge Civita-økonom: Skattelettelser og reduksjon av sykelønn

Vesentlige justeringer og lettelser i formuesskatten, exitskatten og beskatningen av aksjeopsjoner for ansatte i oppstartsbedrifter, samt reformere den norske sykelønnsordningen.

Publisert Sist oppdatert

Det er hva som må til for å møte de utfordringene Perspektivmeldingen adresserer, mener økonom i Civita Lars Peder Nordbakken. Han mener regjeringens eget fotavtrykk på Perspektivmeldingen tydeligst fremkommer i måten meldingen speiler regjeringens egen politiske agenda på.

– Mitt hovedinntrykk er at regjeringen, både i sine tematiske vektlegginger og retningsvalg, tar altfor lett på den virkelig store fremtidsutfordringen, nemlig den lave produktivitetsutviklingen, sier Nordbakken til Dagens Perspektiv.

Hvert fjerde år legger den som til enhver tid er finansminister i dette landet, fram den såkalte Perspektivmeldingen – der Finansdepartementet ser inn i glasskula og analyserer og vurderer den økonomiske utviklingen i Norge fram mot 2060.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS