Bærum-ordfører Lisbeth Hammer Krogh (H) mener kommunen blir rammet urettferdig hardt etter de mange kuttene i kommuneøkonomien.

Statsbudsjettet: En personlig vendetta mot Bærum

Ytterligere kutt i økonomien til Bærum kommune i statsbudsjettet oppleves av ordfører Lisbeth Hammer Krog (H) som en personlig vendetta fra finansministeren.

Publisert

Av den varslede økningen på 6,8 milliarder kroner til kommunene i neste års statsbudsjett havner Bærum nederst sammen med laksekommunene Austevoll, Tysnes, Solund og Frøya, skriver Budstikka.

Overføringen blir økt med 2,7 prosent, under den varslede prisstigningen på 3 prosent som er lagt til grunn i statsbudsjettet. Nabokommunen Oslo får til sammenligning justering på 5 prosent.

Mangeårig Høyre-ordfører i Bærum, Lisbeth Hammer Krog, appellerer nå til Stortinget for å endre budsjettforslaget før det blir vedtatt.

– Det er oppsiktsvekkende at vi får så lite, langt mindre enn for eksempel Oslo. Da opplever jeg det som en personlig vendetta fra finansminister Vedum og kommunalministeren overfor Bærum sine innbyggere, sier Krog til avisen.

Bærum kommune var blant kommunene som måttet gi fra seg mest penger etter at reglene for inntektsutjevning mellom kommunene ble endret i sommer. Også dette er foreslått skjerpet ytterligere i budsjettforslaget fra regjeringen.

Opprinnelig skulle de 130.000 innbyggerne i Bærum miste 485 millioner kroner til omfordeling til fattigere kommuner. I forslaget til statsbudsjett for neste år har imidlertid finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp) og kommunalminister Erling Sande (Sp) økt kuttet ytterligere 32 millioner kroner, til 517 millioner, ifølge NRK.

– Over natten bestemmer de at de skal ta 500 millioner kroner fra oss. I tillegg er det endrede skatteregler som slår inn. Til sammen betyr det 750 millioner kroner i kutt, sier ordføreren til Budstikka.

Kommunen har fått avslag på en søknad om lenger tid på omstillinger som følge av kuttet i midler. Heller ikke en søknad om kompensasjonsordning er innvilget.

Powered by Labrador CMS