Gemyttlig stemning mellom KS-styreleder Gunn Marit Helgesen og kommunal- og distriktsminister Erling Sande før gårsdagens stormøte om kommuneøkonomi. Men selve møtet var preget av den alvorlige situasjonen for norsk kommuneøkonomi.

Statsbudsjettet: Fattig trøst for fattige kommuner

Finansministeren sa i går at neste års statsbudsjett vil føre til en aktivitetsøkning i kommunene. Det tror ikke KS noe på. Ifølge KS diskuterer de fleste kommunene nå hva de kan kutte.

Publisert Sist oppdatert

– Hadde det ikke vært for det nye inntektssystemet, så hadde Drammen og andre kommuner som sliter hatt det enda verre. Men det er kanskje en fattig trøst, erkjenner kommunal- og distriktsministeren. 

I går ettermiddag møtte kommunal- og distriktsminister Erling Sande opp hos KS for å snakke mer om statsbudsjettet og om den anstrengte økonomien norske kommuner står i etter et år med kostnadsvekst og renteøkninger.

Det såkalte «stormøtet» KS hadde invitert til var en samtale om kommuneøkonomien etter mandagens framleggelse av statsbudsjettet for 2025. Om brakka kanskje var ikke stinn i KS sine lokaler, så var interessen stor i Kommune-Norge, og seansen ble strømmet til kommunepolitikere og -ansatte over hele landet.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS