Milliardær John Fredriksen fotografert under sin årlige julelunsj for venner og familie på Theatercaféen i Oslo i 2019. Foto: Ole Berg Rusten / NTB
Milliardær John Fredriksen er Norges suverent rikeste viser Kapitals oversikt. Her er han under sin årlige julelunsj for venner og familie på Theatercaféen i Oslo i 2019.

Utflyttede milliardærer dobler avkastningen på formuen

64 av Norges 400 rikeste har adresse i utlandet, ifølge Kapital. De utflyttede har oppnådd dobbelt så høy avkastning på formuen som sine milliardærkolleger i Norge.

Publisert

Færre og færre milliardærer har hele sin formue plassert i Norge. Det har vist seg å være lønnsomt, skriver Kapital.

I alt har minst 64 personer på Kapitals liste over landets 400 rikeste en utenlandsk adresse. Tar man med utflyttede arvinger med eierandeler i familiebedrifter, ender tallet på 101.

Verdien av alt disse personene kontrollerer og eier utgjør 1.037 milliarder kroner. Det tilsvarer 48,5 prosent, eller nær halvparten, av den samlede formuen på listen, som totalt beløper seg til 2.139 milliarder kroner.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS