Synspunkt

Dette er flyet de to terrorsiktede søstrene fra Bærum trolig kom til Norge med rett over midnatt 28. mars – vel ti år etter at de dro til Syria som tenåringer og sluttet seg til Den islamske stat (IS). Foto: Alf Simensen / NTB

Synspunkt | Erlend Wiborg: Er demokrati farligere enn en terrororganisasjon, Lerø?

Etter at det ble kjent at regjeringen har valgt å bruke tid og ressurser på å hente to IS-terrorister til Norge, har det vært en heftig debatt. Den som har dratt det lengst, er Magne Lerø, som går til frontalangrep på undertegnende, skriver Erlend Wiborg.

Publisert Sist oppdatert

­Erlend Wiborg (Frp) er stortingsrepresentant for Østfold.

Lyst til å sende oss et innlegg? E-post-adressen er synspunkt@dagensperspektiv.no

SYNSPUNKT:I dagens lederartikkel kommer Lerø med direkte feilaktige påstander, i tillegg til mange stygge personkarakteristikker, og mener at demokratisk debatt i Norge er farligere enn medlemmer av terrororganisasjonen IS.

Han utviser også en skremmende naivitet når han mener at to personer, som er siktet av PST for deltakelse i en terrororganisasjon, som har stått for drap, tortur, voldtekter og terror, er to uskyldige «spurver fra Bærum».

Videre mener han at det ikke er grunnlag for å kalle noen, som frivillig tilslutter seg en terrororganisasjon og jobber for denne organisasjonen, for terrorister.

«Lerø utviser en skremmende naivitet når han mener at to personer, som er siktet av PST for deltakelse i en terrororganisasjon, er to uskyldige spurver fra Bærum.»

Lerø innrømmer heldigvis at kvinnene reiste frivillig til Syria, men hevder at oppholdet ble annerledes enn det de så for seg. Ja, heldigvis har man fått slått tilbake mot islamistiske IS og deres såkalte kalifat. Det at drømmesamfunnet til disse kvinnene ikke ble en realitet, fritar ikke kvinnene fra at de var villig til å forlate Norge for å verve seg til en terrororganisasjon som ikke skydde noen midler.

Det at disse kvinnene derfor er tilnærmet uskyldige spurver, slik Lerø gir inntrykk av, blir like dumt som å påstå at en bankraner er uskyldig hvis ranet ender mislykket. Dessuten hopper Lerø bukk over at disse kvinnene flere ganger har hatt mulighet til å forlate IS og Syria, men har nektet da de fortsatt ønsket å bidra i arbeidet for terrororganisasjonen og kalifatet.

«Har barn det egentlig best ved å bo i en krigssone, oppdratt av mødre som er brutale islamister og som har vervet seg for en brutal terrororganisasjon?»

Lerø hevder videre at jeg ikke vil finnes en eneste fagperson som vil anbefale å skille mødrene fra barna sine. Men har barn det egentlig best ved å bo i en krigssone oppdratt av mødre som er brutale islamister og som har vervet seg for en brutal terrororganisasjon?

Dette er åpenbart ikke gode omsorgspersoner som er egnet til å oppdra barn. Det at man skiller barn fra foreldrene, er noe som av og til skjer også i Norge, enten ved at foreldrene har begått kriminelle handlinger og må sone i fengsel, eller ved at det er til det beste for barna at de får andre omsorgspersoner da foreldrene er til skade for barna.

Dette er noe fagpersoner og domstolene jevnlig gjør i Norge.

Feil om domstol i Syria

Videre fortsetter Lerø med sin påstand om at det er ønsketenking med en domstol i Syria som skal dømme disse kvinnene. Heller ikke dette har Fremskrittspartiet foreslått.

Det vi har foreslått, er en internasjonal straffedomstol som kan sørge for at de som har vervet seg for IS – og dermed bidratt til brutale drap, tortur, voldtekter og terror – blir stilt til ansvar for sine handlinger. Dette har verdenssamfunnet fått på plass tidligere på relativt kort tid – blant annet etter folkemordet i Rwanda og krigen i tidligere Jugoslavia.

«Barna er uskyldige og bør hjelpes, så langt det er mulig. Den beste hjelpen de kan få, er å slippe å vokse opp med brutale islamister som foreldre.»

FrP er klare på at det å hente brutale terrorister til Norge, er feil. De har tatt et valg om å forlate landet for å bekjempe alt vi står for. Da får de også ta konsekvensene av det. Barna er uskyldige og bør hjelpes, så langt det er mulig. Den beste hjelpen de kan få, er å slippe å vokse opp med brutale islamister som foreldre.

Lerø avslutter med å si at «samfunnet skal beskyttes mot slike som Wiborg». Jeg tror at Lerø heller burde være mer opptatt av å beskytte samfunnet mot brutale islamister som de siste ti årene har arbeidet for den mest brutale terrororganisasjonen i moderne historie, en terrororganisasjon som har som uttalt mål å bekjempe alle verdiene Norge er bygget på – og som har vist vilje og evne til å begå brutale terrorangrep mot den vestlige verden.

Powered by Labrador CMS