Arbeidsliv

REGELENDRING: Midlertidige koronaregler gjorde at flere unge tok utdanning mens de mottok dagpenger. Men nå er reglene strammet inn igjen, slik at unge under 25 år ikke lenger kan kombinere dagpenger og fagutdanning.

Flere arbeidsledige tok utdanning etter regelendring

Mer liberale regler for å kombinere utdanning med dagpenger gjorde at flere arbeidsledige tok høyere utdanning og yrkesfag under koronapandemien. Men nå er reglene strammet inn igjen.

Publisert Sist oppdatert

Nedstengningen av Norge etter koronautbruddet i fjor førte til rekordhøy arbeidsledighet i Norge. Derfor ble det i april 2020 midlertidig åpnet for at alle arbeidsledige kunne ta utdanning og samtidig motta dagpenger, så lenge de ikke mottok støtte fra Lånekassen.

Regelendringen førte til at flere enn tidligere tok da utdanning med dagpenger, viser en ny analyse fra Nav. De fleste av disse tok høyere utdanning. Men av de ledige som var registrert i utdanning, var det også flere enn før med yrkesfaglig utdanning.

I analysen har Nav undersøkt hvem som benyttet seg av muligheten til å ta utdanning med dagpenger. Nav har sammenlignet tall fra september 2019 og september 2020, fem måneder etter den midlertidige regelen ble innført.

For å lese denne saken må du være abonnent

Dagens Perspektiv - nye saker på nett hver dag og 8 papirmagasiner i året. Alle abonnement gir tilgang til alle artikler digitalt og e-utgaven. For å få papirutgaven, velg nett og papir. Vi har disse tilbudene:

Dagens Perspektiv
Nett og papir
3 mnd

99,- 715,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett og papir
12 mnd

2700,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
1 mnd

1,- 199,-

KJØP

Dagens Perspektiv
Nett
12 mnd

2290,-

KJØP

Powered by Labrador CMS