Samfunn

STOR SKEPSIS: Lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Erlend Wiborg, er en av Frp-representantene bak forslaget om statliggjøring av Nav. Forslaget blir møtt med stor skepsis på Stortinget.

Tommelen ned for Frp-forslag om statliggjøring av Nav

Et Frp-forslag om å gjøre Nav til en rent statlig etat møter kompakt motstand i andre partier. I Høyre vil man tvert imot ha et forsøk med å overføre mer ansvar til kommunene.

Publisert Sist oppdatert

Flytt ansvaret for sosialhjelpen fra kommunene til staten. Skrinlegg partnerskapet i Nav mellom stat og kommune. Gjør Nav til en rent statlig etat.

Dette er essensen i et representantforslag tre stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet la fram i begynnelsen av februar. Bak forslaget står lederen for Stortingets arbeids- og sosialkomité, Erlend Wiborg, og hans partifeller Gisle Meininger Saudland og Helge André Njåstad.

Forslagstillerne mener at dagens organisering av Nav som et partnerskap mellom Nav og kommune gjør det vanskelig å utvikle gode tjenester til brukerne. De mener modellen også er problematisk ut fra prinsippet om at alle borgere skal sikres likebehandling.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS