Ledelse

– Alle ledere bør testes i praksis

For å bli en bedre leder må ledere våge å øve, og de må dessuten tåle å bli testet og evaluert. Det er også slik man finner den beste lederen i en utvelgelsesprosess, mener ledelseskonsulent.

Publisert Sist oppdatert

Et Assessment Center (AC) er en kombinasjon av standardiserte metoder og verktøy for måling av kompetanse og potensial. Dette inneholder som oftest evnetester, personlighetsanalyser, strukturerte intervjuer og jobbsimuleringer. AC brukes både til seleksjon, kompetansekartlegging og utvikling.

– Forskning har for lengst gitt oss god kunnskap om hvilke metoder og verktøy som gjør oss best i stand til å predikere hvordan mennesker vil prestere på jobb. Disse metodene gir oss et pålitelig og presist svar på hvor vi er sterke, hvor vi er svake og hvordan vi sannsynligvis vil fungere i en gitt jobb, sier Rune Rimol, partner og faglig ansvarlig i konsulentselskapet Assessit.

Han forteller at AC-metodikken gir oss uvurderlig hjelp i seleksjon, og at den derfor benyttes blant annet i mange traineeprogrammer – deriblant i en av Norges mest omfattende seleksjonsprosesser, Utenriksdepartementets Aspirantprogram

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Dagens Perspektiv

Se våre tilbud

Dagens Perspektiv
Digitalt

Se våre tilbud

Powered by Labrador CMS