Arbeidsliv

Åtte av ti tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn dette teamet.

Norske ansatte mest opptatt av likestilte team

9 av 10 norske ansatte foretrekker å jobbe i kjønnsnøytrale team. Vi tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn «like» team.

Publisert Sist oppdatert

En undersøkelse rekruttering- og HR-selskapet Randstad har gjennomfører i 34 land, finner at nordmenn er blant dem som er mest opptatt av å arbeide i kjønnsnøytrale team.

89 prosent av de norske ansatte i privat sektor svarer at de vil jobbe i team der kjønn er jevnt fordelt. Det er klart forskjellig fra asiatiske arbeidstakere, der halvparten helst vil jobbe i team med personer av samme kjønn som dem selv. I Kina og India svarer seks av ti at de vil jobbe med personer av samme kjønn.

Sammen med portugiserne er norske ansatte mest innstilt i verden på å jobbe med personer av et annet kjønn. Tett på kommer Danmark, Brasil og Luxembourg.

Oversikten over hvor mange som foretrekker å jobbe i team som hovedsakelig består av samme kjønn som dem selv (globalt snitt er 32 prosent):

Kina 62%

Hong Kong 60%

India 57%

Tyrkia 52%

Malaysia 47%

Brasil 20%

Danmark 20%

Luxembourg 20%

Norge 19%

Portugal 19%

Ifølge undersøkelsen svarer også åtte av ti nordmenn at de tror kjønnsbalanserte team oppnår bedre resultater enn rene manns- eller kvinneteam.

Powered by Labrador CMS