Ledelse

Seks ting som ikke skaffer deg jobb

I en jobbsøkerprosess gjelder det å skille seg ut blant mengden. Her er rekrutteringsledernes seks tips til hvordan man unngår å skille seg ut i negativ retning.

Publisert Sist oppdatert

Ikke kom uanmeldt

Det florerer av tips om hvordan man bør møte opp i person for å vise interesse. Det bør du ikke gjøre. Dersom du møter opp uanmeldt avbryter du en persons hektiske hverdag. Hold deg til avtalene.

Ingen gaver

Gaver eller oppmerksomheter er ikke nødvendigvis en like god idé som det høres ut som. Mange ledere vil nok oppleve dette som rart og ukomfortabelt. Det er evnene og talentet som skal sikre deg jobben, ikke gavene.

Ikke bruk masseproduserte søknader

Søknadsskriving tar tid, men det er ofte verdt det. Ledere ser raskt om søknaden er skreddersydd eller masseprodusert. Spesielt ugunstig er det om du har glemt å endre navnet på bedriften eller stillingstittelen.

Hold det enkelt

Søknad, CV og eventuelt portefølje holder i massevis. Å dra med seg haugevis med dokumenter og attester kan vitne ofte om dårlig prioritering, og er sjelden positivt.

Vær profesjonell mot alle

Å finne personen med riktig «match» er utfordrende. Mange rekrutteringsledere hører derfor også med andre i bedriften om hvordan inntrykket av en person var. Har du oppført deg bra på intervjuet, men vært frekk mot resepsjonisten, blir sannsynligvis ikke jobben din.

Bilder

Mange legger ved bilde i søknaden eller i CV-en. Bilder kan dra fokus bort fra det viktige i søknadsprosessen – kvalifikasjonene. Skal du først legge ved bilde, bør du i alle fall bruke et nøytralt et, og ikke et fra forrige tur på byen.

Kilde: Bloomberg

Powered by Labrador CMS