Nyskaping

– Vi er de digitale vinnerne

Tyskerne er svært selvsikre når det gjelder digitalisering. 54 prosent av innbyggerne mener at landet er vinnerne, mens 16 prosent mener de er taperne av digitaliseringskampen, viser tall fra tenketanken Ifos Education Survey», som ble presentert i Berlin.

Publisert Sist oppdatert

De er imidlertid delte i meningene om digitalisering vil lede til større forskjeller i landet sitt: 50 prosent tror at det vil gjøre det, mens 46 prosent tror at det ikke blir tilfelle. Innenfor utdanningssystemet råder et motsatt syn: 44 prosent tror digitalisering fører til ulikhet, mens 51 prosent tror det motsatte.

Tyskere mener at skoler aktivt bør satse på digitalisering. 63 prosent mener at i hvert fall 30 prosent av læretiden for uavhengig arbied bør foregå med datamaskiner. Støtten for dette synet var bare 48 prosent for 2 år siden. 55 prosent av tyskerne støtter konsptet med digital læring og mediaferdigheter for barneskoleelever, og en overveldende majoritet på rundt 90 prosent støtter også denne læreformen i ungdomskolene.

80 prosent av deltakerne i undersøkelsen mener at regjeringen burde skaffe internettilgang, trådløse nettverk og datamaskiner til alle skoler. Bare 14 prosent går imot dette synet. 67 prosent av deltakerne mener også at regjeringen burde gi alle ungdomskoleelever bærbare datamaskiner eller en vanlig datamaskin. 65 prosent mener at skolene bør informere elever og foreldre om prøver eller eksamensresultater via digitale kommunikasjonskanaler. 81 prosent støtter også introduksjonen av et program med årlig trening i digitale medier for lærere.

Totalt sett var vurderingen av skoler i Tyskland svakere enn den har vært de siste årene: Bare 24 prosent av deltakerne i undersøkelsen ga skolene karakteren 1 eller 2 (1 er beste karakter, journ.anm.). I 2014, 2015 og 2016 var tallene mellom 28 og 30 prosent. Samtidig steg støtten for at det bør brukes mer penger på utdanning. 81 prosent ønsket en sterk statlig økning av penger til skolen, mot 71 prosent i 2014. En overveldende majoritet på 98-91 prosent støtter standardiserte nasjonale avsluttende skoleeksamener for alle ungdomskoler. Tyskerne støtter også et paradigmeskiftet i utdanningspolitikk. 75 prosent vil heller se utdanningsreformer implementert og evaluert i en småskalaform, fremfor nasjonalt. Bare 15 prosent gikk imot dette konspetet, viser undersøkelsen.

Powered by Labrador CMS